У московському СІЗО вбили екс-директора "Роскосмосу"

Виконавчий директор "Роскосмосу" Володимир Євдокимов 18 березня помер від ножових поранень в московському СІЗО, трохи більше місяця тому його перевели з спецблоку з відеоспостереженням в звичайну камеру без відеокамер

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на РБК.

За словами сусідів по камері Євдокимова, вони виявили його тіло в туалеті.

"Двері в туалет були закриті зсередини. Вони намагалися до нього докричатися; смикали двері; з-під неї потекла кров", - переказує член громадської спостережної комісії (ОНК) Москви Іван Мельников їх слова.

"Керівництво ізолятора подавало заявки [на обладнання відеоспостереження], але поки камери ставлять потихеньку, у міру того, як виділяють фінансування. У більшості приміщень відеоспостереження немає. А до того він на спецблоці був - там можна було за ним приглянути", - сказав Мельников, пояснивши, що спецблок знаходиться під особливим контролем і обладнаний відеоспостереженням.

Євдокимов знаходився в ізоляторі з початку грудня за рішенням Басманного суду Москви. Йому закидали злочин десятирічної давності - шахрайство (ч. 4 ст. 159 КК РФ) на 200 млн руб. з майном літакобудівної корпорації "МіГ".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme