У Китаї прямо у власному будинку можна сісти на поїзд, який щодня проїжджає крізь нього

Станція монорельсу розташована на двох поверхах 19-поверхового житлового будинку 

У Китаї прямо у власному будинку можна с…

Поспішаючи вранці на роботу, задумувались колись, що не завадило б, аби зупинка трамваю чи метро були прямо у власному під'їзді? У Китайському місті Чунцин таку ідею дійсно втілили у життя, повідомляє із посиланням на DailyMail повідомляє Depo.Вінниця.

Наскільки такий варіант транспортної мережі можна назвати мрією, але справді жителі одного з будинків у Чунцині можуть сісти на поїзд монорельса на станці, що розташована у їхньому будинку.

Станція Лізиба займає два поверхи. Лінія побудована так, що проходить через отвір у житловому 19-поверховому будинку.

Чунцин – одне з найбільших міст Китаю. Тут разом із передмістями живуть близько 49 мільйонів чоловік. Дуже тісно, тому місцевим будівельникам доводиться бути надзвичайно винахідливими. Монорельс крізь будинок – результат компромісу, завдяки якому стало можливим не зносити всю будівлю заради нової лінії.

"Наше місто дуже щільно забудоване, і пошук місця для нових доріг стає складним завданням", - кажуть у місцевому департаменті міського транспорту.

Шум від поїздів глушиться спеціальним обладанням. Видання Daily Mail стверджує, що цей звук турбує мешканців не більше, ніж робота посудомийної машини, але, за іншими джерелами, мешканці усе ж скаржаться на гуркіт та часті головні болі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme