У Держдумі готують для мешканців "Л-ДНР" нові преференції на території Росії

Учасники парламентських слухань у Держдумі запропонували уряду Росії провести для жителів окупованих територій Донецької і Луганської областей України повну міграційну амністію 

Також запропоновано розробити додатковий перелік преференцій на території Росії, передає Depo.Донбас з посиланням на ТАСС.

Про це йдеться в проекті рекомендацій за підсумками парламентських слухань.

"З урахуванням гуманітарної катастрофи, в якій опинилися громадяни України та особи без громадянства, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей, провести для цієї категорії російських співвітчизників повну міграційну амністію і розробити додатковий перелік преференцій на території Росії", - йдеться в проекті рекомендацій.

Серед пропонованих пільг - "преференції при отриманні російського громадянства, при отриманні дозволу на проживання в Росії, при реєстрації за місцем проживання в Росії, а також при влаштуванні на роботу на території РФ".

Крім того, учасники парламентських слухань пропонують "скасувати (для жителів "ДНР" і "ЛНР") патенти для роботи на території Росії, щоб працевлаштування проходило за спрощеною схемою через службу зайнятості населення".

Більш того, уряду пропонується розробити комплекс заходів, щоб законодавчо спростити надання політичного притулку за кордоном.

Нагадаємо, на території Росії для осіб, які отримали "паспорти" незаконних формувань "ДНР" і "ЛНР", діють ті ж міграційні правила, що і для решти громадян України.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme