Серед нападників на голову Вищої ради правосуддя були екс-бійці батальйону "Гарпун", - ГПУ

Серед нападників на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка були екс-бійці батальйону спеціального призначення МВС "Гарпун"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Генпрокуратури України.

Слідство встановило, що 17 березня у вечірній час представники громадського руху "Традиція і порядок", колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Гарпун", а також неповнолітні особи здійснили напад на голову Вищої ради правосуддя Бенедисюка та його дружину.

За даними ГПУ, під час цього нападу 13 агресивно налаштованих осіб у "балаклавах" перешкоджали руху автомобіля Бенедисюка, вигукували погрози щодо нанесення йому тілесних ушкоджень через його професійну діяльність, а також завдавали ударів невстановленими предметами по автомобілю.

Для припинення неправомірних дій вказаних осіб у "балаклавах" голова Вищої ради правосуддя викликав поліцію, про що повідомив нападників. Проте зазначена інформація у останніх викликала ще більшу агресію.

"Група осіб у складі 13 чоловік слідством встановлена. Відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства вони викликані повістками до слідчого військової прокуратури Київського гарнізону, призначені і проводяться експертизи, слідчі експерименти, допитуються свідки, здійснюється огляд відеокамер, що знаходились в районі місця події", - поінформували в Генпрокуратурі.

За результатами комплексу слідчих та розшукових дій, а також зібраних доказів буде прийнято рішення щодо кваліфікації дій нападників та правомірності використання зброї.

Досудове розслідування за фактом нападу на голову Вищої ради правосуддя здійснює Військова прокуратура.

Нагадаємо, що поліція розпочала два кримінальні провадження за фактом хуліганських дій 17 березня біля будинку голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка.

Сьогодні президент Петро Порошенко доручив генпрокурору взяти цю справу під свій контроль.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme