Санкції Гонтаревої не нашкодять російським банкам, - Moody's

Вплив українських санкцій щодо українських "дочок" російських банків на самі материнські банки буде обмеженим

Про це йдеться в огляді рейтингового агентства Moody's, повідомляє Depo.ua з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Прямий ефект від санкцій буде обмежений для російських материнських банків, оскільки їх ризики в Україні становлять дуже малу частину їх балансів", - йдеться в огляді.

Там також наводяться дані, згідно з якими до кінця 2016 року активи Сбєрбанку становили 0,46% сукупних активів материнської організації, у VS банку - 0,04%, у Промінвестбанку - 2% , у БМ банку - 0,03%, у ВТБ банку - 3,3%.

У той же час Moody's відзначає, що на українські дочірні банки російських структур введені санкції вплинуть значно. "Негативна суспільна думка, зростаючий регуляторний тиск і невизначеність щодо майбутнього банків можуть призвести до збоїв у проведенні операцій, погіршення репутації, це, швидше за все, підірве довіру клієнтів", - говориться в огляді.

За оцінкою аналітиків агентства, ці негативні ефекти можуть призвести до відтоку депозитів клієнтів, погіршення ліквідної позиції та стану бізнесу.

Нагадаємо, 15 березня РНБО доручила Національному банку і Службі безпеки проаналізувати діяльність банківських установ, в капіталі яких є частка державних банків РФ, і протягом доби внести відповідні пропозиції, зокрема про введення щодо них санкцій.

16 березня президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування персональних спеціальних економічних санкцій щодо низки російських банків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme