UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Рейтинг губернаторів: Головко знову серед останніх

За підсумками розвитку регіонів України у 2016 році губернатор Полтавщини посів 20 місце

Рейтинг губернаторів: Головко знову сере…

Видання Деловая столица проаналізувало підсумки розвитку регіонів за 2016 рік і склало рейтинг губернаторів України, повідомляє Depo.Полтава.

Очільник Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко посів у цьому рейтингу 20 місце.

Зазначається, що у Полтавській області є кілька досягнень, в тому числі друге місце по динаміці роздрібної торгівлі (зростання обороту на 6,6%) і сфери послуг, четверте місце серед регіонів з найнижчою смертністю і п'яте - за обсягом освоєних капітальних інвестицій на душу населення.

Також Полтавщина перевершила всі області (але не столицю) за обсягом виконаних будівельних робіт на душу населення (майже 3 тис. грн на кожного жителя). Проте в порівнянні з 2015 р обсяг будівельної продукції впав на 8,5%, і це другий серед гірших результатів по Україні. Дно було досягнуто в першому півріччі, коли спад склав 22,3%, а в наступні місяці показники почали поліпшуватися. У новому році Полтавщина має всі шанси виправити ситуацію, в січні вже досягнуто приросту будівельної продукції на 78,5%.

Але у губернатора Валерія Головка (-54 бали) залишаються інші проблеми. Зокрема, за підсумками року область показала найбільший спад середньооблікової чисельності штатних працівників (на 5,7%), увійшла в двійку регіонів з найвищою часткою працівників, переведених на неповний робочий тиждень, найшвидшим зростанням споживчих цін, найбільшою заборгованістю місцевих бюджетів перед підприємствами ЖКГ (в перерахунку на одного жителя) і найвищою смертністю населення, виявилася в трійці аутсайдерів за зростом реальних зарплат і в четвірці відстаючих по народжуваності.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme