Рейтинг миколаївського губернатора "підкосили" старі борги й гендерна нерівність

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко замкнув десятку губернаторського рейтингу, могло бути краще, якби не старі борги

Рейтинг миколаївського губернатора "підк…

Черговий губернаторський рейтинг склала "Ділова столиця", передає портал Depo.Миколаїв. Журналісти видання оцінили, який заділ на 2017 рік зробили губернатори. Савченко, який очолив Миколаївщину в жовтні 2016 року, замкнув першу десятку рейтингу.

Миколаївщина лідирує за динамікою промисловості - тут в неї друге місце. Збільшення промвиробництва на 10,5% забезпечили насамперед харчопром, наростив продукцію на 22,4%, і Південно-Українська АЕС, що збільшила виробництво електроенергії на 9,8%. Також область в четвірці регіонів з найбільшим обсягом освоєних капітальних інвестицій на душу населення і найменшими бюджетними боргами перед підприємствами ЖКГ на одного жителя.

У той же час область має найгірше гендерне співвідношення зарплат (жінки отримують майже на третину менше чоловіків), четверте місце знизу за динамікою чисельності штатних працівників і п'яте знизу - по прийому в експлуатацію житла (92 кв. М на тисячу жителів). Ще однією проблемою Миколаївщини є великі зарплатні борги. Протягом перших трьох кварталів 2016 року вони зросли з 53,4 до 84,8 млн грн. У четвертому кварталі, вже при Савченко, сума заборгованості на початок грудня досягла 91,4 млн, але потім скоротилася до 84,9 млн. Таким чином, "свій" борг новий губернатор зміг погасити, але старий борг як і раніше на ньому висить. Станом на 1 січня 2017 року кожній працівникові Миколаївщини недоплатили в середньому 432 грн, і це другий з найгірших результатів по Україні.

Нагадаємо, при складанні рейтингу порівнюються показники 23 мирних регіонів (без окупованого Криму і наполовину окупованого Донбасу) по 24 суспільно значущим критеріям. Всі цифри беруться з відомостей Держстату та його територіальних органів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme