Порошенко підтримує передачу формування комунальних тарифів в регіони

Повноваження із формування тарифів на тепло- та водопостачання мають бути передані від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на рівень місцевої влади) передати частину повноважень з формування тарифів на тепло та водопостачання органам місцевої влади

Про це на засіданні Ради регіонального розвитку заявив президент Петро Порошенко, передає Depo.ua.

За його словами, це дасть можливість значно ефективніше використовувати цей ресурс та значно підвищить якість і наблизить відповідні послуги до людей.

"Передача реальних повноважень, хто краще працює, хто співпрацює з банками, з Європейським інвестиційним банком, ЄБРР, запроваджує програми енергозбереження, має конкурентні тарифи, знижує їх, той і має підтримку територіальних громад на наступних виборах. Хто хоче витрати кошти місцевих бюджетів, щоб компенсувати частину тарифів – це їх право, їх повноваження, але право буде належати територіальним громадам", - сказав президент.

Президент наголосив, що не бачить доцільності у втручанні центральних органів влади у питання затвердження тарифів міст, сіл, селищ, де живуть менше 100 000 населення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme