Порошенко: Напад на голову Вищої ради правосуддя – спроба зірвати судову реформу

Напад на голову Вищої ради правосуддя минулого тижня мав на меті зірвати судову реформу

Про це під час засідання Ради регіонального розвитку заявив президент України Петра Порошенко, передає Depo.ua

"Напад минулого тижня псевдоактивістів в балаклавах на голову Вищої ради правосуддя - це спроба зірвати судову реформу, законсервувати той неприйнятний стан речей, залякати суддів, які беруть участь в реформуванні Верховного Суду. Держава має забезпечити суддям належний захист. Вимагаю швидкого і неупередженого розслідування цього кричущого інциденту. Юрій Віталійович (Луценко, генпрокурор, - ред.) забирає сьогодні цю справу до себе, і я сподіваюся, він візьме її на контроль", - сказав президент.

Він додав, що новий Верховний суд може запрацювати вже в травні-червні.

"Як гарант прав і свобод громадян я ініціював старт реформи судової системи… Наголошую, що зараз триває безпрецедентний конкурс із залучанням громадськості, за результатом якого буде новий Верховний суд. В конкурсі беруть участь і чинні суді, і адвокати, і люди з позасудової системи. Півтори тисячі заяв було на початку, зараз лишилося трохи більше 500 кандидатів. На професійну їх мають перевірити Вища кваліфікаційна комісія суддів, Громадська рада доброчесності і Вища рада правосуддя", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, що поліція розпочала два кримінальні провадження за фактом хуліганських дій 17 березня біля будинку голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme