Перспективи губернатора Херсонщини туманні через брак інвесторів і дитячу смертність

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв посів 18-те місце з 24-х можливих в губернаторському рейтингу

Перспективи губернатора Херсонщини туман…

Черговий губернаторський рейтинг склала "Ділова столиця", передає портал Depo.Запоріжжя. Журналісти видання оцінили, який заділ на 2017 рік зробили губернатори. Про перспективи області і губернатора судять по справах з інвестиціями і з будівництвом.

Провалами голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва визнані четверте знизу місце області по освоєним капітальним інвестиціям на душу населення, третє знизу - за залученими прямими іноземними інвестиціями (всього лише $ 2,5 на одного жителя) і прийому в експлуатацію житла (78 кв. м на тисячу жителів, що на чверть менше, ніж в 2015 р), друге знизу - по виконаних будівельних роботах на душу населення.

До цього додається дуже висока дитяча смертність (гірше тільки на Закарпатті).

Жителі області можуть втішатися тим, що Херсонщина увійшла в трійку регіонів з найнижчою часткою штатних працівників, відправлених у неоплачувані відпустки, і посіла друге місце, поступившись лише столиці по динаміці реальної зарплати (зростання на 12,7%).

"Але чи вдасться зберегти ці досягнення, коли область відчуває дефіцит інвесторів і замовлень для будівельників, - це велике питання", - підсумовують аналітики.

Нагадаємо, при складанні рейтингу порівнюються показники 23 мирних регіонів (без окупованого Криму і наполовину окупованого Донбасу) по 24 суспільно значущим критеріям. Всі цифри беруться з відомостей Держстату та його територіальних органів.

Всі новини Херсону читайте на Depo.Херсон

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme