Науковці Гарварду помітили сигнали з космосу

17 повторюваних сигналів із космосу помітили науковці Гарвардського університету й назвали їх "швидкісні радіопрориви" ("fast radio bursts", FRBs)

FRBs не схожі на жодне із виявлених раніше космічних явищ, й уже з'явилося багато версій з приводу того, що могло спричинити такі "вибухи", йдеться на The Economist, передає Depo.ua.

Одне із припущень полягає у тому, що це можуть бути намагнічені надщільні зірки, що швидко обертаються. Інша – дуже екзотичний вид чорних дір, сформований, коли центробіжна сила надщільної намагніченої зірки досягає такого рівня, що та починає руйнуватися під дією власної сили тяжіння.

Але існує і третє припущення – науковця Гарварду Манасві Лінгама й астрофізика Гарвард-Смітсонівського центру Аврама Лоуба – це можуть бути космічні кораблі інопланетян.

Двоє фахівців вважають, що FRBs можуть бути генеровані величезними радіопередавачами, спроектованими для того, щоб стимулювати рух космічних кораблів.

Таке припущення вони висловили у публікації в журналі Astrophysical Journal Letters.

У серпні 2001 року працівники Обсерваторії Паркса в Австралії уже помічали дивні космічні сигнали – радіохвилі з мініатюрної галактики, що обертається навколо Чумацького Шляху.

Цей "вибух" був коротким, однак потужним. Він тривав близько 5 мілісекунд. Астрономи помітили цей радіопрорив лише у 2007-му році, коли вони переглядали архів обсерваторії.

Нагадаємо, Стівен Хокінг збирається у космос.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme