UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Раді регіонального розвитку у Києві Борис Філатов розповів про здобутки Дніпра

Дніпро має стати сучасним і комфортним для життя містом, саме тому освіта й медицина є пріоритетами для міської влади

На Раді регіонального розвитку у Києві…

Про це 20 березня, на п'ятому засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України, заявив міський голова Дніпра Борис Філатов.

"Галузі медицини та освіти отримують, фактично, найбільше фінансування з міського бюджету", – сказав Борис Філатов. За його словами, у 2017 році на медичну галузь виділено близько 1,3 млрд грн, що майже на 300 млн грн більше, ніж минулого року. Мер Дніпра повідомив, що цього року планується комплексний ремонт 6 навчальних закладів з урахуванням вимог енергоощадності. Це дасть змогу економити на опаленні близько 1 млн грн щороку.

Також голова Дніпровської міськради підкреслив, що місто надає потужну підтримку ветеранам АТО та їхнім сім'ям: це й реабілітація, адресна матеріальна допомога, компенсація платні за комунальні послуги тощо. Багато програм є унікальними для України. Водночас однією з найгостріших проблем міста залишається муніципальний транспорт, у рамках модернізації якого мерія вже замовила 32 нових сучасних тролейбуси з низькою підлогою та вай-фаєм. Крім того, наразі тривають переговори про придбання транспорту на умовах лізингу, щоб місто могло купувати техніку в розстрочку під прийнятні відсотки.

Разом з тим, одним з найбільших досягнень міста за останні 1,5 року Борис Філатов вважає продовження будівництва метрополітену, на яке містяни чекали майже 20 років. Угода передбачає добудову 3 нових станцій в центральній частині міста. Після закінчення робіт Дніпровський метрополітен зможе позбутися "титулу" найкоротшого в Європі.

"Усі досягнення міста Дніпра за 2016-2017 роки – це успіхи не завдяки, а всупереч місцевим політикам", – наголосив Борис Філатов. За його словами, в Дніпрі склався унікальний парадокс, коли місцеві депутати перешкоджали та намагалися паралізувати роботу міста та міського голови, унаслідок чого бюджет на 2016 рік вдалося ухвалити лише наприкінці березня. Незважаючи на дії опонентів, наполеглива робота команди мера та запроваджена децентралізація дали змогу збільшити бюджет розвитку міста майже втричі за останні два роки: з 760 млн грн у 2015 р. до 2,5 млрд грн у 2017 році.

Серед проблем, вирішення яких потребує Дніпро, – будівництво об'їзної дороги та питання аеропорту. Борис Філатов попросив підтримки керівництва держави у питанні демонополізації летовища.

Матеріал надано прес-службою Дніпровської міськради

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme