На Полтавщині під виглядом гуманітарної допомоги постачали секонд-хенд

Податківці викрили схему незаконного постачання одягу, під прикриттям гуманітарної допомоги

На Полтавщині під виглядом гуманітарної…

У Полтавській області співробітники податкової міліції викрили схему незаконного ввезення в країну товарів під виглядом гуманітарної допомоги. Про це повідомив на сторінці у Facebook перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан, пише Depo.Полтава.

Податківці встановили групу осіб, які подавали завідомо неправдиві відомості до Міністерства соціальної політики України та митні органи ДФС про визнання імпортованих товарів гуманітарною допомогою і на підставі підроблених документів проводили митні оформлення за нульовою ставкою.

Отримувачами гуманітарної допомоги значалися релігійні та громадські організації Полтавської, Дніпропетровської, Донецької та інших областей, а також медичні установи та Департамент праці та соціального захисту однієї з сільрад. Насправді ж, після розмитнення, товари реалізовувалися за готівкові кошти продавцям секонд-хенду Полтавської, Житомирської та Кіровоградської областей.

Зловмисники зареєстрували у Кременчуці неприбуткову організацію, завозили на територію України гуманітарну допомогу, яка звільняється від сплати мита. Всього від зазначеної компанії було оформлено 38 декларацій про імпорт вживаного одягу та інших товарів від благодійних організацій - нерезидентів з Норвегії, Нідерландів, Данії, Швейцарії та Німеччини загальною вагою понад 336 тисяч кілограмів.

Таким чином, злочинці ухилилися від сплати податків на суму 3,5 мільйона гривень.

В результаті проведених десяти обшуків було виявлено та вилучено 20 тисяч гривень, 9,6 тисячі доларів, 845 євро, 22,5 тонни товарів секонд-хенд і кави, комп'ютерну техніку, а також документи, що свідчать про протиправну діяльність.

Розслідування кримінального провадження триває.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme