UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Київщині поліцейські приторговували зброєю

У Київській області затримали групу, до складу якої входили 3 працівників поліції Київщини, які збували зброю на території регіону

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

"Було встановлено, що на Київщині діє група, яка проводить незаконні операції зі зброєю, до яких причетні і поліцейські. Прокуратурою області було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК. До складу групи входили троє працівників поліції Київської області. Сформував групу 26-річний сержант поліції, через якого безпосередньо проходив канал збуту зброї", - йдеться у повідомленні.

Серед його поплічників були начальник складу озброєння та інспектор дозвільної системи обласного Головного управління поліції.

"Задокументовано три факти збуту, які підтверджують злочинну діяльність змовників: продаж 2,8 тисяч набоїв калібру 7,62 мм, бойового пістолета калібру 9 мм та бойового пістолета іноземного походження", - йдеться в повідомленні.

Також зловмисники отримали аванс за короткоствольну нарізну зброю ПК "Вулкан".

"Сума прибутку з цих злочинних операцій склала 28 тисяч гривень та 4,1 тисячі доларів. При цьому набої зловмисники цупили з відомчого складу", - додали у Нацполіції.

За місцем проживання учасників групи провели обшуки, виявили і вилучили рушниці, пістолети, автомати, боєприпаси без дозвільних документів на них.

Крім того, правоохоронці вилучили фальшиві посвідчення працівників ЗМІ, членів громадських формувань, на які оформлялась зброя.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу учасникам злочинної групи та вживаються заходи для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme