UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Москаль каже, що "об'їзні" гроші мукачівська влада роздала бюджетникам (ДОКУМЕНТ)

Очільник Закарпаття зазначив, що у березні 2015-го обласний бюджет за рахунок інших районів виділив Мукачеву 12 мільйонів на ремонт Берегівської-об'їзної

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на офіційний сайт Геннадія Москаля.

6 березня 2015 року при розподілі залишків коштів обласного бюджету Закарпатська облрада виділила кожному району та місту обласного значення кошти на житлові субсидії, оплату компослуг, погашення кредиторської заборгованості тощо. Гроші були розподілені за формульним розрахунком відповідно до кількості населення в кожній адміністративно-територіальній одиниці.

"Однак коли всі документи для рішення облради були готові, нардеп Віктор Балога через тодішнього голову ОДА Василя Губаля наполіг на перерозподілі коштів і виділенні Мукачеву додаткової дотації з обласного бюджету на суму 12 мільйонів гривень. На бюджетній комісії було чітко заявлено, що ці гроші необхідні Мукачеву на ремонт Берегівської-об'їзної дороги, що проходить у межах міста. Після цього формульний розрахунок із розподілу залишків коштів обласного бюджету був змінений – усі райони й міста отримали менше грошей для того, щоб Мукачеву виділили додаткові 12 мільйонів", – заявляє Москаль.

Губернатор каже, що жодна адміністративно-територіальна одиниця Закарпаття не отримала з обласного бюджету іншу додаткову дотацію, тодішня обласна рада зробила виняток тільки для Мукачева. У підсумку разом із субвенцією з Держбджету Мукачево отримало найбільше фінансування в області – понад 40 мільйонів гривень. Стільки грошей не виділили ні Ужгороду, ні Хусту, ні найбільшому в Україні Тячівському району, ні високогірним районам Закарпаття (див. останній стовпчик у таблиці). Однак замість того, щоб направити 12 мільйонів на ремонт Берегівської-об'їзної, яка дійсно перебуває в жахливому стані, Мукачівська міськрада 26 березня 2015 року розподілила їх на зарплату працівникам міськради (понад 4,7 млн. грн..), освітянам (понад 5,5 млн. грн.) та комунальні послуги. Жодної необхідності виплачувати зарплату чиновникам та освітянам Мукачева за рахунок обласного бюджету не було, оскільки міський бюджет має достатньо грошей для цього.

"Це було фактичне обкрадання області – величезні гроші забрали від бідних районів і віддали багатому Мукачеву начебто на ремонт дороги. І тепер нардеп Балога ще сміє лицемірно нити Президенту про поганий стан Берегівської-об'їзної й казати, що хтось ділить людей на своїх і чужих! Хочете хорошу дорогу, то поверніть із Мукачівського міського бюджету вкрадені в області 12 мільйонів, яких якраз вистачить на ремонт Берегівської-об'їзної", - зазначає Москаль.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme