UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Команда Трампа може поповнитися критиком МВФ та Світового банку, - ЗМІ

Помічником заступника міністра фінансів США з питань міжнародних фінансів може стати критик провідних світових фінансових установ, фахівець із глобальних фінансових криз Адам Леррік

Про це цдеться у статті видання The New York Times, передає Depo.ua.

Зазначається, що тепер Леррік, колишній інвестиційний банкір, фахівець із глобальних фінансових криз і запрошений вчений з правового Американського інституту підприємництва, має намір отримати можливість втілити свою філософію в політику після того, як минулого тижня президент Трамп оголосив про намір призначити його помічником заступника міністра фінансів США з питань міжнародних фінансів.

Леррік вже протягом майже 20 років є послідовним критиком МВФ та Світового банку. На його думку, такі установи "спалюють гроші платників податків" і сприяють "острівній культурі елітарності, фінансової допомоги та мізерної звітності".

Як повідомляє видання, Леррік неодноразово зазначав, що МВФ далеко відійшов від свого першочергового мандату: надавати короткострокові кредити розвиненим країнам, що залишилися без готівки. Натомість, за його словами, фонд став кредитором, який "став першим пунктом для порятунку країн, що розвиваються, з різними фінансовими труднощами".

"Я пропоную, щоб у МВФ була важлива роль. Але мають бути втілені реформи, аби впевнитися, що витрати мінімізовані, якщо не усунуті", - зазначив Леррік, коментуючи доцільність існування МВФ.

На думку авторів статті, вибір Лерріка як опозиціонера до філософії "порятунку банків, країн і інвесторів" підкреслює, як економічна команда президента Трампа повертається до критики глобальної економічної політики.

Як пишк видання, очікування призначення Лерріка свідчить про те, що ще один важливий наріжний камінь традиційного мислення при адміністраціях як демократів, так і республіканців - широка підтримка МВФ, Світового банку та інших міжнародних фінансових установ - буде ретельно вивчатися на найвищих рівнях нової адміністрації".

Формально кандидатуру Лерріка перед офіційним ухваленням ще має затвердити Сенат.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme