UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Голова Держенергоефективності закликав хмельничан впроваджувати "зелені" проекти

Сергій Савчук у Хмельницькому відкрив практичний семінар, присвячений поширенню досвіду заміщення газу альтернативними видами палива та розвитку сфери відновлюваної енергетики

Голова Держенергоефективності закликав х…

Держенергоефективності спільно з місцевою громадою Хмельниччини працюватиме над широким впровадженням проектів із заміщення газу та використання "зеленої" енергії, передає Depo.Хмельницький з посиланням на Урядовий портал.

Про це очільник відомства Сергій Савчук заявив під час зустрічі з владою Хмельниччини.

Голова Агентства закликав місцеву громаду та місцеву владу Хмельниччини активніше займатися впровадженням "зелених" проектів.

"Проекти з відновлюваної енергетики - це не лише можливість замістити газ. Це нові точки росту економіки регіону, активізація роботи малого і середнього бізнесу, створення нових робочих місць, збільшення надходжень до бюджетів. Завдяки "зеленим" проектам територіальні громади можуть заробляти, ставати менш енергозалежними і водночас багатшими. Потрібно активно використовувати надзвичайно великі ресурси для виробництва "чистої" енергії, які є на землях вашого регіону", - зазначив чиновник.

За словами голови Хмельницької ОДА Олександра Корнійчука, в області приділяється значна увага питанням використання альтернативних джерел енергії. Зокрема, в регіоні працює 28 малих ГЕС та 5 сонячних електростанцій. Показовим прикладом у напрямку заміщення газу місцевими видами палива є Кам'янець-Подільський, де 6 котелень з 14 працюють на твердому паливі.

Заступник Хмельницького міського голови Володимир Гончарук також акцентував увагу на тому, що необхідно широко популяризувати переваги використання відновлюваних джерел енергії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme