UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ердоган звинуватив Меркель у "нацистських методах"

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган знову порівняв дії німецької влади з "нацистськими", цього разу закид стосується особисто канцлерки Анґели Меркель

Про це передає Depo.ua з посиланням на DW.com.

"Ти нині теж застосовуєш нацистські методи, - заявив Ердоган у промові, яку транслювало телебачення. - Щодо кого? Щодо моїх турецьких братів і сестер у Німеччині, щодо моїх братів і сестер-міністрів, щодо моїх братів і сестер-депутатів, які туди їздять", - цитує Ердогана інформагенція dpa.

Заступниця голови партії Християнсько-демократичний союз Юлія Клекнер відреагувала на слова турецького президента так: "Пан Ердоган узагалі ще при своєму розумі?", - передає dpa.

Раніше Туреччина звинуватила Німеччину в підтримці мережі мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує у спробі державного перевороту минулого року.

Нагадаємо, що напередодні голова федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль заявив, що турецька сторона не змогла переконати його в тому, що за спробою перевороту в Туреччині стоїть мусульманський проповідник Фетхуллах Гюлен.

5 березня на тлі дипломатичної суперечки між Анкарою та Берліном через заборону виступів високопосадовців Туреччини на заходах у Німеччині, на яких міністри мали агітувати за конституційну реформу, Ердоган звинуватив Німеччину у діях, які "нагадують політику режиму націонал-соціалістів".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme