Червоний слід: Як вандали спотворюють столичні пам'ятники

У Києві – чергові кричущі випадки вандалізму

Червоний слід: Як вандали спотворюють ст…

Цього разу від рук зловмисників постраждали пам'ятники знаменитій поетесі Олені Телізі та князю Володимиру Великому, повідомляє Depo.Київ.

Так, у суботу, 18 березня, у Києві невідомі облили червоною фарбою пам'ятник Олені Телізі, який нещодавно відкрили у "Бабиному Яру". Жодних написів невідомі не залишили.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Києва, дзвінок про акт вандалізму надійшов близько 22:00 17 березня. "Коли на місце події прибула слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції і обстежила територію, біля пам'ятника виявили 5-літрове пластикове відро, пакет та будівельну рукавицю із залишками червоної фарби", - йдеться в повідомленні.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють свідків та очевидців події, а також розшукують осіб, причетних до вчинення правопорушення.

Пізніше стало відомо, що невідомі вандали облили червоною фарбою не тільки пам'ятник Олені Телізі, а й князеві Володимиру Великому.

Про це у "Фейсбуці" написала працівниця Українського інституту національної пам'яті Олена Халімон. Вона також виклала фото, зроблене Надією Вусик.

Коли саме облили монумент Халімон не уточнила.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme