У Барселоні тисячі людей вийшли на вулиці проти "сепаратистського перевороту" (ФОТО)

Кілька тисяч людей беруть участь в акціях протесту в іспанській Барселоні із закликом "зупинити сепаратистський переворот"

Як передає Depo.ua , про це пише "112 Україна" з посиланням на Razon.

Повідомляється, що акції було організовано активістами "Громадянського суспільства Каталонії" (SCC) під загальним гаслом "За свободу, демократію і співіснування!".

"Ми тут, щоб звернути увагу на те, що демократія, співіснування і свобода перебувають під загрозою через процес, що представляє небезпеку для порядку і дотримання закону", - цитує видання слова голови SCC Хосе Домінго.

Він додав, що ці акції було організовано, щоб чинити опір сепаратистським рухам та зупинити "інституційний державний переворот".

Як повідомлялося раніше, 16 січня 2017 року в Іспанії розпочався суд над колишнім прем'єр-міністром Каталонії Артуром Масом, який в 2014 році організував неформальний референдум про незалежність регіону.

Нагадаємо, 9 листопада 2015 року Парламент Каталонії прийняв резолюцію, якою проголошувалося "початок процесу створення незалежної держави з республіканською формою правління".

На думку уряду Іспанії, прийнята резолюція суперечить попередньому рішенню КС, який був винесений 2 грудня 2015 року. Тоді КС Іспанії схвалив попередній позов іспанського кабінету міністрів і визнав незаконною резолюцію каталонського парламенту про початок "процесу відділення", прийняту 9 листопада 2015 року.

Вихід Каталонії зі складу Іспанії на сьогоднішній день підтримують 47,7% жителів автономного співтовариства, проти виступають 42,4%.

27 липня парламент Каталонії підтримав висновки комісії з вивчення процесу відділення автономного співтовариства від Іспанії, прийнявши резолюцію, яка стала черговим кроком в "процесі здобуття незалежності". У резолюції, зокрема, говориться, що "народ Каталонії має законне право" почати юридичний процес, який буде складатися з декількох кроків: підготовка, відділення від Іспанії і проведення виборів, за їх підсумками буде обрано парламент, який розробить проект конституції незалежної держави. Після цього в Каталонії відбудеться референдум з цього проекту.

Довідка: Каталонія - автономне утворення на північному сході Іспанії. В останні роки в регіоні значно посилилися сепаратистські настрої.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme