UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Екс-радник Трампа приховав від Пентагона зв'язок з російською студенткою

Колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн не повідомив Пентагон про те, що розмовляв зі студенткою, що має подвійне (російсько-британське) громадянство

Він мав про це повідомити на конференції з безпеки в Великобританії в 2014 році, коли займав пост директора Розвідувального управління Міноборони США. Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, передає РБК.

За інформацією співрозмовників газети, мова йде про Кембриджську семінарію з розвідки (Cambridge Intelligence Seminar), що проходила у лютому 2014 року і зібрала колишніх співробітників розвідки. Там, як повідомляє газета, Флінн спілкувався зі Світланою Лоховою, яка на той момент була студенткою і вивчала історію російської розвідки.

Джерела видання стверджують, що Флінн не повідомив співробітникам служби безпеки Пентагону про що відбулася бесіді між ним і Лоховою. Будучи директором Розвідувального управління Міноборони США Флінн мав проінформувати представників Пентагону про свої контакти з представниками зарубіжних країн, особливо з таких "ворожих країн" як Росія, підкреслюють співрозмовники газети.

Нагадаємо, Флінн, який до середини лютого займав пост радника президента США з національної безпеки, опинився в центрі скандалу після того, як стало відомо, що він приховав свої контакти з послом Росії Сергієм Кисляком. The Washington Post спочатку написала, що Флінн в приватному порядку за місяць до інавгурації Дональда Трампа обговорював питання санкцій з послом Росії в Штатах Сергієм Кисляком.

Сам Флінн спочатку в розмовах з колегами по Білому дому заперечував факт обговорення санкцій з Кисляком. Пізніше він став говорити, що не може сказати зі стовідсотковою впевненістю, чи обговорювалася під час бесіди тема санкцій. 14 лютого на тлі цього скандалу Флінн подав у відставку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme