UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ЗМІ розсекретили анти-ІДІЛівський план Трампа

План, який представив Пентагон президенту США Дональду Трампу щодо боротьби з "Ісламською державою", не дуже відрізняється від плану його попередника Барака Обами

Про це повідомляє NBC з посиланням на двох високопоставлених чиновників, які ознайомилися з документом, передає Depo.ua.

За їх даними, проект передбачає продовження бомбардувань позицій бойовиків очолюваної США коаліцією, нарощування підтримки місцевих сил з метою повернення контролю над Мосулом і Раккою.

План також пропонує позбавити бойовиків-ісламістів джерел доходу і встановити стабільну ситуацію на територіях, відвойованих в них.

Журналісти стверджують, що план Трампа являє собою трохи більше, ніж "посилення" таких самих повільних і поступових кроків у боротьбі з терористами, "за що Трамп висміяв адміністрацію Обами".

Нагадаємо, що однією з передвиборних обіцянок Трампа було покінчити з радикальним ісламським тероризмом.

Під час передвиборної гонки він неодноразово звинувачував тодішнього президента США Барака Обаму і суперницю від Демократичної партії Гілларі Клінтон у створенні ІДІЛ. При цьому він не аргументував свої скандальні висловлювання.

Після обрання президентом США Трамп заявив про підготовку плану знищення ІДІЛ, а в лютому пообіцяв стерти бойовиків-ісламістів з лиця землі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme