Під час екскурсії управлінням поліції вінничани побачили світ очима п'яних водіїв

В управлінні патрульної поліції провели день відкритих дверей

Під час екскурсії управлінням поліції ві…

Як працюють вінницькі поліцейські, скільки за день накатують на своїх "Пріусах" і що бачать водії, коли намертво п'яними сідають за кермо? Це змогли дізнатись вінничани 17 березня на дні відкритих дверей в управлінні патрульної поліції Вінниці, повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

У відвідувачів була можливість посидіти у поліцейських "Пріусах", а також прокататись на мотоциклах супроводу. Як розповідають патрульні, за зміну один екіпаж наїжджає близько 150 кілометрів, залежно від кількості викликів. До речі, у самий перший день роботи патрульної поліції Вінниці до них надійшло всього три виклики, а вже тепер їхня кількість зросла до 200 в середньому за добу. Середня тривалість прибуття на виклик – 9 хвилин.

Щодня на патрулювання заступають 15 автопатрулів, ще 5 піших. З потеплінням до них приєднаються і вело патрулі.

Можна було також приміряти поліцейський бронежилет. За рік роботи вінницьких патрульних трапилось 11 випадків нанесення тілесних ушкоджень патрульним, тому бронежилет є безумовною необхідністю для роботи.

Більшість вінничан довіряють патрульним. Як показує статистика, рівень довіри до них складає 55 відсотків.

Позаяк більшість з відвідувачів управління поліції були курсанти автошкіл, їм дали можливість пройти пробне тестування на знання правил дорожнього руху.

Родзинкою походу до поліції стала можливість спробувати себе у ролі п'яного водія. Алкоголь, звісно, для цього вживати нікому не довелося.

"Для автошколи презентували так звані п'яні окуляри, які через особливість скла імітують приблизну картину того, що може бачити сильно п'яний водій - викривлення відчуття дистанції, розмитість тощо", - розповідає викладач Облавтоучкомбінату, полковник міліції Віталій Черкас.

Першим тестом було пройти по лінії у таких окулярах. Вдавалося не всім!

"П'яні окуляри" не перший рік використовуються в інших країнах для навчання майбутніх водіїв. Як показує іноземна практика, окуляри дійсно підвищують культуру та відповідальність за пасажирів та інших учасників дорожнього руху.

Значно складніше було на автомобілі проїхати дистанцію "вісімкою", на зачепивши фішок.

Кореспондент Depo.Вінниця випробував окуляри на собі. Відчуття - не з приємних. Зорієнтуватися у просторі справді складно, крім того, якщо довго носити такі окуляри, починає нудити. Напевно, десь так і почувається п'яний водій!

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme