У США заарештований автор твіту, який викликав напад епілепсії

У США заарештували користувача соцмереж Джона Райана Рівеллі за те, що він в грудні минулого року відправив письменнику Курту Ейхенвальду в "Твіттері" миготливу картинку, покликану викликати у нього приступ епілепсії

Поліція також пред'явила йому звинувачення в кібер-стеженні. Газета New York Times повідомляє, що цього 29-річному жителю Меріленду загрожує до 10 років в'язниці, повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

Дружина Ейхенвальда з його аккаунту в "Твіттері" написала, що через картинки у чоловіка стався епілептичний припадок. Про інцидент одразу ж повідомили в поліцію.

"Ти заслуговуєш припадку за свою посаду", - написав Рівеллі в "Твіттері" в грудні після того, як відправив миготливу картинку письменнику.

Сам письменник заявив, що буде домагатися переслідування людини, який практично зробила на нього напад. За словами письменника, після цього інциденту схожі повідомлення йому відправили ще близько 40 осіб.

За даними правоохоронних органів, Рівеллі писав іншим користувачам "Твіттера" про те, що планує віртуальну атаку на Ейхенвальда.

Одному з користувачів він писав, що сподівається на те, що у письменника трапиться напад.

"Послав йому спам, подивимося, помре він чи ні", - написав він у іншому повідомленні.

В iCloud акаунті Рівеллі слідчі знайшли скріншот зі зміненою сторінкою Вікіпедії, присвяченою письменникові. У ній була додана дата смерті - 16 грудня. За день до цього Ейхенвальда була послана миготлива картинка.

Поліція вважає, що заарештований спеціально вивчав на присвячених цій хворобі сайтах в інтернеті, що саме викликає епілептичні припадки.

Міністерство юстиції США не повідомляє, що послужило причиною такої агресивної поведінки Рівеллі.

Американські ЗМІ пишуть, що Рівеллі був нібито незадоволений тим, що письменник критикував в "Твіттері" президента Дональда Трампа.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme