Сутички біля будинку глави Вищої ради правосуддя потягнули на кримінал

Поліція розпочала два кримінальні провадження за фактом хуліганських дій біля будинку голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на відділ комунікації поліції Києва, подія сталася ввечері 17 березняна вулиці Садовій у Дарницькому районі Києва.

Попередньо встановлено, що посадовець автомобілем під'їхав до свого дачного будинку, де побачив групу активістів із прихованими обличчями, які вигукували гасла, робили написи на паркані та обклеювали його плакатами. Коли він намагався проїхати повз, молоді люди почали блокувати транспортний засіб, який через деякий час таки поїхав із місця події.

Згодом власник будинку повернувся і разом з дружиною намагався повитирати зроблені написи на паркані.

На місце знову прибули активісти, в результаті чого розгорівся конфлікт. Аби вгамувати прибульців, голова Вищої ради правосуддя зробив постріл із нагородної зброї.

На місце події прибули працівники поліції. 12 учасників конфлікту доставили до Дарницького управління поліції, де встановили їх особи. Сюди ж прибув їхній адвокат. Частина із затриманих відмовилася надавати будь-які пояснення, інші заявили, що жодних хуліганських дій не вчиняли, а проводили мирну акцію.

Із заявами до поліції звернулися посадовець та ще двоє осіб, яким пошкодили телефон та планшет.

За цим фактом поліція розпочала кримінальні провадження за ст. 296 (хуліганство) та ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.

Наразі проводиться слідство.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme