Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл біля Донецької фільтрувальної станції

Члени патруля СММ ОБСЄ стали свідками застосовування стрілецької зброї у зоні проведення АТО поблизу Ясинуватої, тимчасово підконтрольного бойовикам ОРДО

Про це йдеться у звіті місії від 18 березня, передає Depo.ua.

"17 березня 5 членів патруля СММ перебували за 15 км на північ від Донецька на дорозі... До Донецької фільтрувальної станції. Спостерігачі здійснювали моніторинг дотримання режиму припинення вогню для забезпечення можливості проведення розмінування на території ДФС та поблизу неї та відновлення водопостачання з обох боків лінії зіткнення", - йдеться в доповіді.

Зазначається, що Спільний центр із контролю та координації сприяв отриманню гарантій безпеки. Там були присутні троє офіцерів СЦКК (двоє українських та один російський), четверо представників ДСНС та четверо членів бригади "ДНР" з розмінування.

"Об 11:45 члени патруля СММ, перебуваючи поруч з автомобілями місії, почули, як над їхніми головами просвистіла куля і в ту ж мить пролунав постріл зі стрілецької зброї за 100–200 м на південь від них. Усі присутні негайно сховалися за автомобілі місії. Спостерігачі визначили, що постріл було здійснено у напрямку з півдня на північно-північний схід. Поки вони сідали в автомобілі, то почули ще один постріл зі стрілецької зброї за 100–200 м на південь", - повідомили в ОБСЄ.

Згодом усі присутні, включаючи патруль СММ, покинули цей район. Ніхто зі спостерігачів не постраждав.

У ОБСЄ відзначили, що це вже третій подібний випадок у цьому районі за останній місяць.

Нагадаємо, 3 березня терористи обстріляли будинок, де розташований спостережний пункт української сторони СЦКК та знаходиться відеообладнання СММ ОБСЄ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme