На житомирському полігоні десантники з'ясовують, на що здатна нова українська бронетехніка

Після випробувань військові передадуть свої зауваження конструкторам, які мають виправити всі недоліки нових військових машин

На житомирському полігоні десантники з&#…

На Житомирщині бійці 95-ї десантно-штурмової бригади випробовують новий бронетранспортер. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "5-й канал".

Досвідчені бійці оцінюють техніку та виявляють можливі недоліки в умовах, наближених до бойових. Крім того, десантники відточують майстерність у стрільбі з різних видів зброї.

Під прицілом десантників – ворожа самохідна артилерійська установка і БТР, що розташовані на відстані 700 м. За легендою навчань їх треба знищити.

"Ми працюємо з кулеметом НСВ "Утьос"… Він призначений для враження легкоброньованої техніки, повітряних цілей та вогневих засобів противника… Навіть можна ставити оптичний приціл і один, як снайпер, може вражати будь-які цілі", – розповідає військовослужбовець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олексій Криницький.

Ще одне завдання десантників на цих навчаннях – випробувати новий бронетранспортер БТР-3 ДА Київського бронетанкового заводу. Щоб оцінити ходові властивості нової броні, бійці ганяють машину по різних ландшафтах. Заводські конструктори стверджують, що оновлена машина – більш маневрена, має посилений бронезахист екіпажу та кращу оптико-електронну систему. Їх і мають ретельно протестувати бійці в умовах, наближених до бойових.

Після випробувань військові передадуть свої зауваження конструкторам, які мають виправити всі недоліки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme