Хроніки окупації Криму: Як Путін повторив історію Гітлера з аншлюсом

18 березня Путін підписав договір про прийняття "Республіки Крим" до складу Росії

Хроніки окупації Криму: Як Путін повтори…

18 березня у Георгіївській залі Московського Кремля Путін спільно з самопроголошеними Головою Ради Міністрів АРК Сергієм Аксьоновим, спікером Верховної Ради АРК Володимиром Костантиновим, та самопроголошеним "головою координаційної ради зі створення управління з забезпечення життєдіяльності Севастополя" Олексієм Чалим підписали договір про прийняття Республіки Крим до складу Росії.

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 1

Того ж дня в Сімферополі ховали першу жертву окупації – кримського татарина Решата Аметова, що насмілився один вийти на мітинг проти окупації.

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 2

36-річний Ришат Аметов - батько двох дітей.

В перших числах березня він вийшов на одиночний пікет проти окупації Криму російськими військами біля будівлі кримського Совміну, звідти його забрали троє з так званих "загонів самооборони Криму".

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 3

Труп Аметова - з явними слідами тортур . Поруч з ним були знайдені наручники, голова обв'язана клейкою стрічкою.

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 4

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 5

Того ж дня від кулі російського військового під час штурму фотограмметричного центру Управління центрального військово-топографічного й навігаційного Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України було вбито українського військового, прапорщика Сергія Какуріна.

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 6

Як повідомила прес-служба Міноборони, прапорщика Какуріна було вбито прямим влученням в область серця. Він перебував на спостережній вежі автопарку частини. Крім того, пострілами в область шиї та руки було поранено капітана Федуна. Ще один український військовослужбовець отримав важкі травми ніг та голови від ударів кийками, арматурою та іншими предметами.

Нападники були одягнені у військову форму військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації без знаків розрізнення та озброєні.

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 7

Священики Московського патріархату почали інвентаризувати майно, яке належить представникам Київського патріархату.

"Священик Московського патріархату з Севастополя разом з озброєними активістами приїхали в село Перевальне і почали опис нашого майна і попередили, що, як тільки українські військові покинуть Перевальне, ця церква на території військової частини буде належати Московському патріархату ", - повідомив архієпископ Кримський Климент в ефірі 5 каналу.

У Севастополі з адмінбудівель знімають державні символи України

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 8

У Верховну Раду України внесено постанову про визнання кримських татар корінним народом Криму.

Озброєні особи напали на станцію дальньої навігації в селі Плодове, яка відноситься до частини А 4515, і викрали її командира.

У Севастополі збройні "самооборонці" заблокували військову частину 4068.

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 9

Вночі так звана самооборона Криму, за підтримки російських військових, з використанням БТР блокувала 191-й навчальний загін ВМС України в Севастополі.

На територію українського військового аеродрому недалеко від селища Кіровське в Криму зайшли 11 зенітно-ракетних комплексів "Оса" ЗС Російської Федерації.

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 10

Російські окупанти осмілішали і демонстративно захоплюють українські військові частини з використанням травматичної і вогнепальної зброї. Глава ВМФ України Сергій Гайдук повідомив на селекторній нараді Міноборони, що один з офіцерів в Сімферополі отримав два поранення в ногу. Частішають випадки викрадання офіцерів - з п'яти офіцерів двох вдалося повернути, троє утримуються силами так званої самооборони Криму.

Зафіксовані акти вандалізму у військово-медичних госпіталях - три спроби силового тиску на госпіталі, в яких знаходяться до 65 ветеранів ВВ і пенсіонерів Збройних Сил України.

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 11

"Після "референдуму" з боку командування РФ активізувалася робота. Були відвідані 100% військових частин в Криму, починаючи від вищого командування до керівництва відділів з метою дестабілізації обстановки - змушують прийняти нову присягу, вимагають провести якісь інвентаризації, шантажують керівний склад. Командири ситуацію розуміють правильно, на шантаж чітку відповідь "Ми вірні народу України ", - сказав він.

Жителів Криму без місцевої прописки просять покинути півострів. Представник Федеральної міграційної служби Російської Федерації Вікторія Гичка заявила, що всі жителі Криму, які не мають кримської реєстрації на 18 березня 2014 року, вважаються "іноземними громадянами" і повинні до 19 квітня виїхати за межі Росії, щоб потім в'їхати і на "законних підставах оформити посвідку на проживання"

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 12

21 березня Рада Федерації Росії прийме закон про ратифікацію Договору від 18 березня та закон про утворення нових суб'єктів федерації — Республіки Крим та міста федерального значення Севастополь, закріпивши анексію цих регіонів Росією.

Того ж дня відбувся знаменитий прямий ефір, на якому заступник командира частини керченських морпіхів Олексій Нікіфоров дав прочухана в.о. міністра оборони.

22 березня в Бельбеку росіські окупанти штурмом взяли славетну частину Юлія Мамчура. БТРом зламали ворота.

Викрали командира Мамчура, який перед штурмом відповів на ультиматум окупантів, що частина добровільно зброї не складе.

Тільки 20 березня Російські окупанти змогли захопити корвет "Тернопіль", командир якого, етнічний росіянин, місяць тому вразив адмірала ЧФ РФ своїм "русские не сдаются". Звитяжні хлопці майже місяць протрималися під тиском росіян у повній облозі.

6 квітня 2014 року в селищі Новофедорівка Сакського району Криму в гуртожитку, де проживали українські авіатори, російський військовий розстріляв українського офіцера Станіслава Карачевського.

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 13

Беззбройного майора Станіслава Карачевського вбили двома пострілами в упор.

Хроніки окупації Криму: вбивство українського військового та похорон закатованого активіста - фото 14

Як розповідали очевидці, група російських солдатів влаштувала погоню за нашими беззбройними офіцерами, увірвалася в їх гуртожиток, закидавши коридори світлошумовими гранатами. Молодший сержант Євген Зайцев, військовослужбовець з Краснодарського краю, застрелив українського офіцера Станіслава Карачевського з автомата Калашникова.

Блокування віськових частин продовжиться загалом до кінця березня, після чого вони здадуться чи будуть захоплені. Всього МО України відрапортувалось про 4 000 військовослужбовців, які вийшли з окупованого Криму (з близько 15 000, які там перебували у лютому 2014)

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme