G-20 розійшлась по всіх ключових питаннях через США

Міністри фінансів "Великої двадцятки" на своїй щорічній зустрічі не змогли домовитися про захист вільної торгівлі та боротьби з протекціонізмом після того, як США відмовилися підписувати документ

Проблема протекціонізму загострилася з приходом нової адміністрації США на чолі з президентом країни Дональдом Трампом, який заявив про необхідність знизити торговий дефіцит країни, повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

У комюніке, опублікованому за підсумками зустрічі в німецькому місті Баден-Баден, не було слів про те, що країни беруть на себе зобов'язання по боротьбі з протекціонізмом і просуванням вільної торгівлі.

У минулому році представники G20 обіцяли протистояти всім формам протекціонізму.

Міністри фінансів також відмовилися від обіцянки боротися з глобальним потеплінням. Раніше Трамп називав зміна клімату вигадкою.

Міністр фінансів Франції Мішель Сапен заявив, що йому шкода, що країни не змогли домовитися про двох пріоритетних для сучасного світу речах.

Його колега з Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що неможливо змусити партнерів включити в документ заяви, які їм не подобалися.

Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард після саміту міністрів фінансів G20 заявила, що світове зростання набирає силу, але помилкова політика може зупинити цей процес.

Дональд Трамп після вступу на посаду проводить протекціоністську політику.

При ньому США вийшли з транстихоокеанський торгового партнерства. Президент також критикував Китай і Німеччину за торговий профіцит.

Крім того, Трамп пообіцяв обкласти вищими податками компанії, які переносять виробництво з США в інші країни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme