UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Деякі школярі Хмельницького називають себе "хворими"

У хмельницькій школі №13 створюють ековинаходи та планують утворити хаб - креативний простір для навчання та відпочинку

Деякі школярі Хмельницького називають се…

Вони називають себе хворими. Хворими ідеєю еко-винаходів. Учні 8-10 класів хмельницької школи №13 впродовж трьох днів обговорювали теми зміни клімату, вчилися бути лідерами та реалізовувати власні еко-проекти, передає Depo.Хмельницький з посиланням на ХОДТРК.

У хмельницькій школі №13 креативний простір для навчання та відпочинку. Як ці ідеї ефективно та швидко втілити у життя - дітей навчали на триденному тренінгу "Міністерство кліматичної магії".

За словами десятикласника Владислав Газди, там можнабуде грати у настільний футбол, якщо буде все, як треба. Можливо, сидіти у вай-фай.

"Я бачу цей куточок майже ідеальним. У якому будуть збиратися діти. Вони будуть там дуже класно проводити час", - додає хлопець.

Учні не лише генерують ідеї, а й шукають шляхи їх фінансування. Тутешні школярі вирішили заробляти кошти на макулатурі та пластикових пляшках і, звичайно, залучати на допомогу бізнесменів, посадовців та депутатів.

Еко-ідеї у 13-тій школі реалізовують впродовж року. Відтоді тут розробили спеціальні пристосування - папероїди та пластикожери. Естафету з розподільного збору сміття хочуть передати Хмельницькій міській раді та ще декільком місцевим навчальним закладам.

Анна Дацюк учениця 9 класу розаовідає: "Наш проект спрямований на те, щоб розповсюдити наших пластикоїдів та папероїдів у всіх школах Хмельницького. А згодом і України".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme