Bellingcat попереджає про концентрацію важкої техніки сепаратистів біля Алчевська

Поблизу населеного пункту Бугаївка, що розташований біля Алчевська та за 40 км від Луганська, зараз перебувають десятки одиниць важкої військової техніки бойовиків

Про це заявили аналітики міжнародної група Bellingcat, які проаналізували фото бронетехніки, розміщені у Twitter'і 16 березня, повідомляє Depo.ua.

За твердженням користувача, який розмістив фото, озброєння розміщено саме біля Бугаївки. За оцінкою Bellingcat, понад 30 одиниць виявленої техніки - танки, ще близько 20 - ймовірно, гаубиці Д30.

Спираючись на дані супутникових знімків, розслідувачі припускають, що влітку 2015 року у Бугаївці було створено навчальний військовий центр бойовиків. Також з 2015 року дотепер спостерігачі ОБСЄ повідомляють про наявність військової техніки у цьому районі.

"4 червня 2015 року на площі не видно жодних ознак (техніки). 20 липня 2015 року сліди, що вказують на інтенсивне використання та наявність військової техніки у новостворених таборах, вже помітні. Уже в липні 2015 року на об'єкті були помітні танки та гаубиці", - зазначають розслідувачі.

У Bellingcat зазначають, що підтвердити розташування техніки, яка зображена на фото у Твіттері, саме біля Бугаївки можливості немає через відсутність геолокації на фото, але наявність танків в районі населеного пункту документується найостаннішими супутниковими знімками від 15 березня 2017 року.

"Отже, це може вважатися підтвердженим. Також можливо, що у цей день на цьому об'єкті були розташовані гаубиці", - зазначили у Bellingcat.

Бугаївка розташована в межах узгодженої Мінську домовленостями лінії відводу озброєнь.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme