UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зникнення та тортури: США закликали Росію припинити тиск на Крим

За роки російської окупації "влада" у Криму здійснила кампанію на придушення дисидентів

Зникнення та тортури: США закликали Росі…

У США закликають Росію припинити тиск проти інакомислення у Криму. У Державному департаменті США також висловлюють підтримку суверенітету і територіальній цілісності України. Про це пише Depo.ua із посиланням на "Радіо Свобода".

"США не визнають ні російського "референдуму" від 16 березня 2014 року, ні спробу анексувати Крим, ні тривалого порушення міжнародного права. Ми знову наголошуємо на нашій прихильності суверенітету і територіальної цілісності України", – мовиться у заяві Держдепартаменту.

В тексті заяві підкреслюється, що упродовж останніх трьох років російської окупації "влада" у Криму здійснила кампанію на придушення дисидентів. На окупованому Росією півострові правозахисники фіксують зникнення, вбивства, тортури і примусову шпиталізацію до психіатричних закладів.

Проти кримських татар, етнічних українців, проукраїнських активістів і незалежних журналістів проводяться політично мотивовані розслідування і чиняться репресії. Російська окупаційна "влада" силою закриває неурядові організації і незалежні медіа, а також унеможливлює доступ міжнародних спостерігачів до півострова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Крим

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme