Захист Януковича визнав, що той просив Путіна ввести війська

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявляє, що попри те, що Янукович підписував прохання ввести російські війська в Україну, такі звернення не надходили президенту Росії і в Раду федерації 

Про це він сказав в коментарі "Українській правді", повідомляє Depo.ua.

"Він (Янукович – ред.) ніколи цього не заперечував (що підписував звернення – ред.), говорив про це, наприклад в інтерв'ю газеті Spigel. Заява підписувалася. А згідно з позицією генпрокуратури РФ, заява про використання військ до Раду федерації і Адміністрації президента не надходило. А що було насправді, Янукович якраз і хотів розповісти, вимагаючи його допитати", - сказав він.

"Зараз Янукович і захист навмисне дану інформацію не повідомляє, щоб у ГПУ і суду був стимул під протокол цю інформацію отримати, щоб вона вважалася допустимим доказом", - додав Сердюк.

Нагадаємо, 14 березня генеральний прокурор Юрій Луценко навів докази того, що колишній президент-втікач Віктор Янукович підписав листа до президента Росії Володимира Путіна з проханням прислати війська в Україну.

За даними ГПУ, всього Янукович направив Путіну два листа.

Проте у Кремлі заявили, що не отримували офіційного листа від Януковича з проханням ввести війська в Україну.

Пізніше офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова таки підтвердила, що Янукович звертався до російського президента з проханням ввести війська в Україну .

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme