Єфремов з тюрми хоче протягнути свою людину у керівництво залізниці

Екс-депутат Луганської облради від Партії регіонів пройшов у фінал конкурсу на посаду директора "Південно-Західної" залізниці

Журналіст регіональної редакції Depo.Донбас
Єфремов з тюрми хоче протягнути свою люд…

У кінці 2016 року Публічне акціонерне товариство "Українська залізниця" оголосило відкритий відбір на посади директорів регіональних філій. Заяви від претендентів приймали до 10 січня, але остаточне рішення ще не прийнято.

Керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун заявляв, що компанія буде шукати "незалежних від кланів професіоналів".

"Шукаємо професійних, чесних, відкритих кандидатів. Хотів би, щоб це були люди, які поділяють наше бачення реформ, самодостатні і незалежні від кланів. Бачу їх нашими представниками в регіонах, що реалізують цілісну стратегію єдиної "Укрзалізниці", - сказав він.

Саме тому цікавою можна вважати постать одного з претендентів на посаду начальника "Південно-Західної" залізниці Віталія Крючкова . Він вже вийшов у фінал конкурсу і зараз він керує цією регіональною філією, але з приставкою в.о.

Крючков - залізничник у другому поколінні, старт йому дав батько Олег Ключков, який багато років пропрацював начальником Донецької та Південної залізниці.

І неабиякий старт - зі студентської лави одразу в керівники. Крючков-молодший невдовзі після закінчення вузу став начальником станції Дебальцеве-Сотрувальне, керував службою перевезень Південної, а згодом і Південно-Західної залізниць.

Але справжня кар'єра у Крючкова розпочалася в Луганську у 2006 році, коли він очолив Луганську дирекцію залізничних перевезень і пропрацював там аж до того часу, коли восени 2014 року Україна припинила залізничне сполучення з окупованим регіоном.

У Луганську ж Крючков розпочав і політичну кар'єру, потрапивши за списками Партії регіонів депутатом в обласну раду. Цей факт багато пояснює у його приналежності до "клану".

Як відомо, Луганщина, а також осередок луганської ПР, був давньою вотчиною регіонала Олександра Єфремова. В ці роки бути у місцевій Партії регіонів і не бути людиною Єфремова - було неможливо.

Як відомо, 3 березня 2014 року Луганська обласна рада прийняла рішення "Про політичну ситуацію в Україні та заходи щодо її стабілізації", де були слова про те, що облрада вважає "нелегітимними центральні органи виконавчої влади, сформовані Верховною Радою України з порушенням законодавства". Коли воно приймалося, на вулиці перед адмінбудівлею вже зібрався проросійський натовп. Єдиним депутатом облради, який проголосував проти цього рішення, був Андрій Шаповалов.

Чи був депутат Крючков того дня на сесії? Чи голосував він за це антиукраїнське рішення? Згадати це точно неможливо, проте керівництву "Укрзалізниці" не завадило б спитати про це кандидата на посаду.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme