Як живе напівзруйноване село на Луганщині: Пропаганда, обстріли та мрії про мир (ФОТО)

У Трьохізбенці на Луганщині "руського міра" вже не хочуть, однак через брехні російських пропагандистів і України бояться

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Повідомляється, що з приходом окупантів у травні 2014-го переважна більшість жителів Трьохізбенки добровільно прийшли в клуб на так званий "референдум". І з того часу тут йдеть безперервні бої, затримки із постачанням продуктів, а Сіверський Донець став лінією розмежування.

Українські воїни, які тут служать, розповідають, що за три роки прагнення місцевих кардинально змінилися: вони вже не хочуть "руского міра", бо від родичів з окупованої території знають про свавілля, яке там нині панує.

"У Трьохізбенці повністю зруйновано шість будинків, зазнали значних пошкоджень двадцять помешкань. Фасад місцевої школи, розташованої за селищем, доводилося двічі ремонтувати й міняти вікна. Також сепари з кавказьким акцентом, який добре чути по рації, постійно використовують куполи православної церкви для тренувальних стрільб із 12,7-міліметрових снайперських гвинтівок", - розповів командир механізованого підрозділу з позивним "Монгол".

Зазначається, що на початку 2016 року у Мінську активно обговорювали можливе відкриття в цьому регіоні нового пункту в'їзду-виїзду й відбудову зруйнованого мосту через Сіверський Донець. Але ватажків окупованого Слов'яносербська це неабияк злякало.

"У чоловіка моєї сестри, яка живе за річкою, п'яні бандити з автоматами нещодавно відібрали старенькі "Жигулі". Через день родичі знайшли свою машину на околиці селища повністю розбиту та розкрадену. А яка в Слов'яносербську була гарна районна поліклініка з фаховими медиками! Від неї залишився травмпункт, і то такий, що обслуговує тільки їхніх поранених солдатів", - розповів місцевий житель.

Військові розповідають, що з вересня 2016-го лише три доби тут було спокійно: на Покрову та під час новорічних свят.

"А 23 лютого з того боку по нас із великих калібрів улаштували тригодинну стрілянину", — розповів боєць Владислав.

Бійці зазначають, що окупанти зовсім не рахуються зі своїми втратами в живій силі й техніці.

"Після того як у сепарів згоріли бліндаж, БМП й легковик, вони просто закинули своїх убитих у воронки й засипали їх піском. Хіба ж це люди? Пошкоджену техніку вони відвезли подалі вбік, а натомість поставили новенький бронетранспортер", — каже коректувальник артилерійського вогню Максим.

Зазначається, що через брак правдивої інформації люди переказують один одному "страшилки" від Кисельова і у селищі відчувається певне напруження стосовно військовослужбовців ЗС України.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme