В ООН підрахували, скільки людей лишаться без роботи через блокаду Донбасу

Економічний ефект блокади в Донбасі вплине на життя близько 1,5 млн українців

Як передає Depo.Донбас з посиланням на LIGA.net, про це йдеться у повідомленні управління Верховного комісара ООН з прав людини.

"Щонайменше, 500 тисячам людей загрожує втрата роботи. За словами міністра соціальної політики України, блокада може привести до збільшення вартості електроенергії та інших комунальних послуг на 30%", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на деяких окупованих шахтах Донбасу гірників вже попередили про можливі скорочення після рейдерського захоплення шахт бойовиками.

"Проблеми з зарплатою постійно, виплачують її частинами, а що буде далі - взагалі незрозуміло", - повідомили там.

Крім того, зазначається, що наразі тамтешні працівники не знають, куди йдуть поставки вугілля, яке раніше відправляли до України.

Нагадаємо, що після чергових сутичок між блокувальниками Донбасу та поліцією 15 березня РНБО ухвалила жорсткі рішення, щоб не допустити "розхитування ситуації" в Україні. Зокрема, йдеться про перекриття транспортного сполучення з окупованим Донбасом, яке почало діяти з 13:00.

Крім того, президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам заявив, що так звана блокада окупованих територій дала можливість агресору виправдати свої дії щодо визнання "паспортів Л-ДНР", реєстраційних документів та автомобільних номерів.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme