В ОБСЄ бачили, як живі та мертві російські військові шастають через кордон на Донбасі

Спостерігачі місії ОБСЄ, які з боку Росії спостерігають за двома пунктами пропуску на непідконтрольній ділянці кордону з Україною, розповіли про пересування російських військових в обох напрямках

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на звіт місії.

Повідомляється, що 12 березня у пункті Гуково місія побачила переповнене авто-мінівен з державними номерами Росії.

"Під час проходження формальностей з авто вийшли п'ятеро чоловіків – один в камуфляжі, ще четверо у "Горці" та водій без форми. Все, що було в мінівені, було перевірено на кордоні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спостерігачі місії серед іншого змогли побачити берці, форму, бронежилети, військові рюкзаки та спальні мішки.

"Четверо пасажирів понесли власні воєнні рюкзаки і сумки до центральної будівлі, ймовірно для інспекції через рентген-апарат", - йдеться у повідомленні.

У місії зазначили, що вони провели на пункті пропуску близько півгодини, після чого рушили через неконтрольовану ділянку кордону в Україну.

Також повідомляється, що загалом місія впродовж тижня бачила, близько 104 осіб у військовому камуфляжі, які перетинали кордон у Гуковому та російському Донецьку. З них 48 їхали на Росію, а 56 – в Україну.

Спостерігачі місії також бачили, як через кордон з Росії в Україну проїжджала машина з написом "ритуальні послуги", а потім поверталася.

Також у місії повідомили, що бачили "медичне таксі".

"Саме такий напис був на машині кирилицею та латиницею. Авто рухалось з України на Росію", - йдеться у звіті.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme