У Туреччині вигнали ще 6,5 тис. військових за причетність до перевороту

Зі Збройних сил Туреччини звільнені ще 6511 людей, які мали відношення до спроби липневого військового перевороту

Про це з посилання на дані міністр національної оборони Туреччини Фікрі Ішика, повідомляє Depo.ua з посиланням на Anadolu.

Також, за його словами, в рамках розслідування спроби збройного захоплення влади в Туреччині ще 16 409 людей були відраховані з військових академій і училищ.

З цієї кількості 4090 – курсанти військових училищ, 6140 - сержанти військових училищ, 6179 - курсанти військових вузів (Військової академії, Військово-морської академії, Академії ВПС, Військово-медичної академії).

Нагадаємо, що в ніч на 16 липня, група військових в Туреччині заявила, що бере владу у свої руки. Заколотники вивели танки на вулиці міст, зокрема Анкари і Стамбула,захопили деякі стратегічні мости і спробували прорватися до будівлі парламенту.

Загалом після спроби перевороту 15 липня в Туреччині звільнені чи усунені з посад уже близько 120 тисяч людей, понад 41 тисячу були арештовані, також були закриті сотні засобів інформації, неурядових об'єднань чи й бізнесових підприємств за звинуваченнями у зв'язках із "терористичною організацією". За таку організацію Анкара проголосила широкий громадсько-релігійний рух під проводом проповідника Фетхуллаха Ґюлена. Проповідник, що давно вже живе у США і ще відносно недавно був союзником нинішньої влади, засуджує спробу перевороту і відкидає причетність до нього.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme