UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Хмельницькому вітчизняні кінологи вивчають особливості використання собак-детекторів

За досвідом з'їхалися фахівці усіх правоохоронних органів

У Хмельницькому вітчизняні кінологи вивч…

У Хмельницькому десятки кінологів з різних підрозділів правоохоронних органів вивчають особливості використання собак-детекторів, повідомляє Depo.Хмельницький.

В чотирилапих місцевих собачок є чому повчитися, вони не лише вчилися за кордоном, а й на останньому відпрацюванні на кордоні знайшли 33 тисячі пачок контрабандних цигарок.

Представники кінологічних підрозділів Нацгвардії, Держприкордонслужби, Нацполіції, Державної пенітенціарної служби, ДСНС, приватних охоронних структур; експерти Кінологічної спілки України, кінологи-волонтери та представники Royal Canin Ukraine зібралися в Хмельницькому аби перейняти досвід місцевих ДФСників.

Головно знайомилися з добором, формуванням, спецпідготовкою та використанням кінологічних команд. А службові собаки тут відіграють чималу роль, їх навіть вважають найголовнішими членами в команді. Адже саме вони знаходять контрабанду першими.

Особливостями сучасної роботи кінологічних команд є використання собак-детекторів. Інспектори-кінологи Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС продемонстрували передові європейські методики дресирування собак з пошуку наркотичних засобів, зброї, набоїв, тютюнових виробів, валюти тощо.

Хмельницькі службові разом з кінологами пройшли навчання в ЄС, власне набутими знаннями діляться з вітчизняними колегами.

"Будемо впроваджувати, наприклад таке, як позначення шляхом пасивного завмирання без буд-якого механічного впливу на транспортні засоби, на будь-які об'єкти, - розповідає головний держінспектор-кінолог СПКЗ ДФС Хмельниччини Сергій Гайдук. - Також ми пізнали для себе апаратний метод дресирування, який полягає в тому, що собаку привчають до потрібних нам дій завдяки грі. Ніякої механіки, ніякого фізичного впливу на собаку, ніяких больових відчуттів, все - на грі, все - на позитиві. Собака під час заннять цим методом сама отримує задоволення."

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme