Тимчук: "Укртелеком" хоче компенсації за віджате в "Л-ДНР" майно з бюджету України

Керівництво "Укртелекому" вживає заходів для отримання компенсації за "націоналізоване" в "Л-ДНР" майно з державного бюджету України

За даними голови "Інформаційного спротиву" Дмитра Тимчука, "Укртелеком" діє на підставі ст.19 Закону України "Про боротьбу з тероризмом", яким передбачено "відшкодування збитку, заподіяного організації, підприємству або установі терористичним актом", передає Depo.Донбас.

Зокрема, за його даними, представниками центрального офісу ПАТ "Укртелеком" у Києві вживаються заходи щодо фіксації факту "націоналізації" в "ДНР" і підготовки відповідних заяв до органів Національної поліції, СБУ та КМУ.

Тимчук нагадав, що 1 березня "міністр зв'язку ДНР" організував "націоналізацію" майнового комплексу ПАТ "Укртелеком" на окупованій території.

"У той же час, куратори з Росії зазначені заходи сприйняли неоднозначно, оскільки за планами Москви планувалося в договірному порядку з "Укртелекомом" лише змінити назву його бази в "ДНР" на "Комтел", без відключення від українського сегмента мережі "Укртелеком". 15 березня "міністр" був викликаний до Москви для з'ясування обставин і вироблення стратегії подальших дій. В даний час, директором "ДП ДНР "Комтел" призначений Д. Костюченко (керівник Донецької філії "Укртелекому" до "націоналізації"). За даними "МГБ ДНР", не менше 80% співробітників "Укртелекому" в "ДНР" готові продовжувати роботу в "Комтел". В даний час технічні фахівці "міністерства зв'язку ДНР" здійснюють інспекції матеріальної бази "Укртелекому" в окупованих районах Донецької області", - повідомив Тимчук.

Нагадаємо, раніше підконтрольні окупантам ЗМІ повідомляли, що близько 1000 колишніх співробітників "Укртелекому" перейшли на підприємство "Комтел" в "ДНР"

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme