США просять Росію видати хакерів, які крали дані користувачів

Міністерство юстиції США попросило Росію видати трьох росіян, яких американські правоохоронці звинувачують у хакерських атаках і крадіжці особистих даних інтернет-користувачів

 

Про це в інтерв'ю російському "Інтерфаксу" заявив представник Мін'юсту США Марк Раймонді, повідомляє Depo.ua.

"У США з Росією немає угоди про екстрадицію, але це не перешкоджає і не повинно заважати російській владі затримати і видати тих, хто звинувачується у цих серйозних злочинах. У США буде проведена належна (юридична) процедура, їм будуть надані всі права, якими користуються відповідачі в рамках нашої незалежної судової системи", - сказав Раймонді.

Зазначимо, що раніше Мін'юст США звинуватив двох співробітників ФСБ Дмитра Докучаєва та Ігоря Сущина у крадіжці даних сотень мільйонів користувачів інтернет-компанії Yahoo. Звинувачення пред'явлені ще одному росіянину Олексію Бєлану, а також громадянину Казахстану та Канади Каріму Баратову.

Нагадаємо, екс-співробітник Мінюсту США, який працював в адміністрації колишнього президента країни Барака Обами Джон Карлін заявив, що європейським країнам необхідно бути готовими до рішучої реакції на спроби Росії втрутитися у хід виборчих процесів за допомогою кібератак. Карлін наголосив, що США у свою чергу не зробили достатньо для захисту від хакерства та "зливу" листів Демократичної партії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme