Президент Болгарії заявив, що Туреччина намагається сфальсифікувати результати виборів в цій країні

Президент Болгарії Румен Радев в п'ятницю підтвердив факт втручання Туреччини у виборчий процес майбутніх 26 березня парламентських виборів

"Втручання Туреччини в наші вибори - факт, і це втручання абсолютно неприпустимо", - заявив Радев в інтерв'ю телеканалу BTV, зазначив, що Болгарія, тим не менш, має намір підтримувати з Туреччиною добросусідські відносини, передає Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

Президент підкреслив, що "Болгарія є суверенною країною, членом ЄС і ніхто не має ніякого права порушувати міжнародні закони, міжнародне право та правила ЄС".

"Хочу закликати до спокою, до стримування ескалації емоцій через цю ситуацію. Болгарські інститути і компетентні служби працюють активно для припинення будь-яких спроб втручання у виборчий процес в нашій країні, а також в наші внутрішні справи", - додав глава балканської країни.

Раніше прем'єр Болгарії заявив про те, що Туреччина нібито неодноразово намагалася вплинути на хід і результати виборів в Болгарії за допомогою агітацій за ту чи іншу політичну партію, найчастіше в таких випадках фігурувала партія ДОСТ ("Демократи за відповідальність, свободу і толерантність"). Він також нагадав, що на початку цього року в МЗС Болгарії викликали турецького посла, через якого турецькій стороні були передані настійні рекомендації припинити ці дії.

Нагадаємо, що у зв'язку з непростою ситуацією в четвер посол країни в Туреччині Надія Нейнскі була відкликана в Софію для консультацій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme