Представники Білорусі на "Євробаченні" відмовилися виступити на вечірці у Москві

Фольк-гурт Naviband, який цього року представить на "Євробаченні" Білорусь, відмовився від пропозиції стати гостем і виступити на московській preparty конкурсу

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Лайф.ру.

Євровечірка проводів російського учасника на конкурс проходять в Москві сьомий рік поспіль, незмінно збираючи учасників від інших країн. Білорусь завжди була на цих заходах і надавала підтримку Росії, проте, за словами організатора вечірки Дмитра Мельникова, в цьому році настрої білорусів несподівано змінилися.

"Про дату, на яку ми їх запрошували, вони знали ще в лютому, - розповів Мельников. - Тоді білоруси самі нам написали, мовляв, кличте, приїдемо. А через місяць несподівано зникли і зараз повідомили, що не зможуть через щільний графік. Однак ми знаємо, що вони приїжджали на національний відбір України, також поїдуть до Голландії і в інші країни. Ми запитували їх про причини і в підсумку домоглися відповіді "Так було вирішено".

Фанати "Євробачення", обговорюючи скандальну відмову білорусів прилетіти в Москву на єврофорум, назвали істинними його причинами погіршення політичних відносин між країнами, а також небажання артистів образити Україну. Відомо, що група Naviband щільно дружить і співпрацює з переможницею "Євробачення" минулого року - співачкою Джамалою, яка вже висловлювала своє захоплення колективом.

Представник гурту спростував плітки про причину відмови Naviband виступити у Москві.

"22 квітень у нас в Мінську великий концерт, а перед цим репетиція і оплачена оренда. Наша відсутність на вечірці в Москві не пов'язана з якоюсь політикою", - запевнив менежер гурту.

Нагадаємо, представниця Росії на "Євробаченні" не розуміє, чому не можна виступати в анексованому Криму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme