Недодекомунізація: В селі під Вінницею "причаївся" пам'ятник Кірову

Коли інформація про вцілілий пам'ятник соратнику Сталіна дійшла до громадських активістів, постамент швико та тихо знесли

Недодекомунізація: В селі під Вінницею "…

Пам'ятник Сергію Кірову, який стояв в самому центрі села Мізяківські Хутори Вінницького району, зумів уникнути демонтажу під час найгучніших хвиль "ленінопадів". Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на Вінниця.info.

Жителі Мізяківських Хуторів самі повідомили про бюст ворога українського народу в центрі їхнього села вінницькому громадському активісту Олександру Яремчуку. Він відвідав Мізяківські Хутори, переконався, що пам'ятник все ще стоїть і подався збирати документи для його демонтажу. Однак за кілька днів після його візиту, пам'ятник хутко знесли.

"Вразило те, що він ще був пофарбований золотистою фарбою. Спочатку було бажання самотужки розбити того пам'ятника, про що навіть повідомив селянам. Та всі ми цивілізовані люди. Почав збирати запити та документи, аби конструктивно та у правовому аспекті домогтися демонтажу", - розповів громадський діяч.

В сільраді кажуть, що знесли пам'ятник порадившись з мешканцями. Ті не заперечували. Причину збереження постаменту Кірова до березня 2017 року в селі пояснюють ностальгією старшого покоління.

"Ну зрозумійте, сільський колгосп раніше носив його ім'я. Люди за свою важку роботу отримували нагороди його іменем та ордени. Але тепер його признали катом. Фарбували ми його три роки тому", - сказав сільський голова Мізяківських Хуторів Василь Король.

На місце знесеного Кірова в селі хочуть поставити постамент Шевченку.

"Знову чекаємо обговорення з громадою. Так, як основу пам'ятника Кірову залишили, його місце якнайкраще може замінити Кобзар. Тому, після рішення селян займемося цим питанням. Необхідно знайти спонсорів на новий бюст. Думаю, проблем з цим не виникне", - зауважив голова села.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme