Недбалість на мільярд: 17 прикладів дуже дорогих людських помилок

В історії бували випадки, коли жахливі катастрофи виникали внаслідок, здавалося б, невеликих помилок або чиєїсь непередбачливості

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на Vsviti.

Одне невірне рішення може привести до непередбачуваних наслідків, за які доводиться платити неймовірно дорого.

1. Капітан "Титаніка" Едвард Сміт проігнорував попередження про складну льодову обстановку по шляху проходження судна. Його помилка призвела до загибелі величезної кількості людей і матеріального збитку в $ 7,5 млн.

Капітан Едвард Сміт-збій - титано-в - айсберг

2. Літній чоловік через неуважність викинув лотерейний квиток Euromillions, який виграв $ 181 млн.

EuroMillions

3. При спільній розробці орбітального модуля НАСА використовувало метричну систему, а компанія Lockheed Martin – англійську систему вимірювання. Ця неув'язочка коштувала їм $ 125 млн.

НАСА використовує-метричних системи в той час як-Lockheed-Martin-використання - англійська-система-коли-будівля-супутникова

4. Знаменитий гольфіст Тайгер Вудс заплатив за зради дружині – моделі Елін Нордегрен $ 750 млн.

20102701elin-1

5. Невелика несправність датчиків висоти призвела до вибуху при зльоті найдорожчого американського бомбардувальника "Стелс". Збиток склав $ 1,4 млрд (добре, хоч пілоти не постраждали).

несправний-обладнання-причини-аб-2-стелс-бомбардувальник до краш-на-зльоті

6. Сигнальна ракета, випущена з необережності звичайним мисливцем в лісі Каліфорнії, призвела до однієї з найстрашніших пожеж в історії. Збиток оцінений в $ 1,2 млрд.

-Мисливці-починається-за величиною вогню-в-каліфорнійської історії

7. Після 32 років благополучного шлюбу Руперт Мердок завів інтрижку з Венді Денг. Розлучення коштувало йому $ 1,7 млрд.

Руперт Мердок - має-ан-роман-з-Венді Денг-

8. Мідний трейдер з бездоганною репутацією Ясуо Хаманака в 1996 році вирішив зіграти по-крупному. У результаті на мідному ринку запанував хаос, а компанія, на яку працював Хаманака втратила $ 836 млн.

Ясуо-Hamanaka-нах до кута - мідно-ринку

9. У 1979 роки після ремонту на атомній станції Три-Майл-Айленд перестала працювати система охолодження. Кілька помилкових рішень персоналу призвели до пошкодження реактора і розплавлення ядерного палива. Збиток склав $ 836,9 млн.

несправний-обладнання-причини-ядерного криза-на-три милі-острів

10. У 1994 році після планової перевірки на нафтовидобувній платформі Пайпер Браво інспектор забув повернути на місце один із запобіжних клапанів. У результаті подальшої аварії загинуло 167 чоловік. Матеріальний збиток оцінений в $ 3,4 млрд.

безпеки-інспектори забув замінним-а-клапан-на-на-Пайпер-браво-бурової

11. У 2002 році затонув нафтовий танкер "Престиж". Помилки команди привели до екологічної катастрофи, загинуло близько 300 тисяч птахів, матеріальний збиток склав $ 5,7 млрд.

різні вечірки-є-звинувачував-як-ПРЕСТИЖ-мийки-поза-узбережжі-оф-Спейн

12. У 1989 році помилка п'яного капітана танкера Exxon-Вальдес призвела до аварії в протоці принца Вільяма і витоку сотень тисяч барелів сирої нафти. Збиток склав $ 4,4 млрд.

Capitain-Джо-Hazelwood-аварії - Exxon-Valdez-в-принц-Вільям-звук

13. Несправне обладнання коштувало життя семи членам екіпажу космічного корабля Челленджер. Матеріальний збиток склав $ 5,5 млрд.

несправний-обладнання-причини - претендентом до вибуху-на-старту

14. У 2003 році при зльоті шаттла "Колумбія" шматок теплоізоляції кисневого бака вдарився об зовнішній теплозахисний шар і пошкодив його. У результаті стався вибух, екіпаж загинув, збиток оцінюється в $ 13 млрд.

несправний-обладнання-причини - Колумбія-в-аварії-на-старту

15. Керівники японської компанії TEPCO проігнорували численні попередження про те, що АЕС Фукусма не витримає натиску стихії. Ця помилка коштувала Японії $ 12 млрд.

TEPCO і-ядерного регулятори-ігнорують-попередження-що-Фукусіма-ядерного заводу-не можу-стоячий до цунамі

16. 20 квітня 2010 року за вини компанії BP стався найбільший розлив нафти – в Мексиканській затоці виявилося близько п'яти мільйонів барелів. Збиток оцінюється в $ 40 млрд.

bp-halliburton-cameron-or-transocean-to-be-determined-in-court-screwed-up-and-the-deepwater-horizon-blew-up

17. Помилки, допущені під час випробування реактора на Чорнобильській АЕС, призвели до катастрофи, наслідки якої відчуваються досі. Збиток оцінюється в $ 720 млрд.

несправний-обладнання-причини-ядерного криза-на-Чорнобиль

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme