Ляшко зібрався засудити Луценка

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко звернувся до НАБУ з вимогою порушити кримінальну справу проти генпрокурора Юрія Луценка за зловживання службовим становищем

Про це він заявив у кулуарах Верховної Ради, передає Depo.ua.

"Я звертаюся до НАБУ з вимогою порушити проти Луценка кримінальну справу за зловживання службовим становищем, за те, що вони змінили закон, щоб він став прокурором. Вимагаю звернуться до суду і відсторони його від посади генерального прокурора. Вимагаю притягнути до відповідальності президента Порошенка, що ламав парламент через коліно, щоб протягнути свого кума. Паразити!" – сказав Ляшко.

За його словами, щоб протягнути закон, який дає право Луценку стати генпрокурор, минулої весни Порошенко "ставив раком увесь парламент".

Нагадаємо, що йдеться про ухвалений у травні 2016 року законопроект 4645, який передбачає, що на посаду генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який "має вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше п'яти років", а раніше стаж роботи мав бути прокурорський, тому Луценко не мав прав обіймати посаду генпрокурора.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme