Хроніки окупації Криму: Як окупанти святкували та виганяли українців з домівок

На наступний день після "референдуму" Верховна Рада АРК оголосила незалежність Республіки Крим

Хроніки окупації Криму: Як окупанти свят…

В умовах бойкотування "референдуму" українцями та кримськими татарами, присутності великої кількості озброєних російських військовослужбовців, а також фальсифікацій, "референдум" в АРК зібрав буцімто понад 1,2 млн заповнених бюлетенів (що відповідає 83,10% загальній кількості виборців), з яких нібито 96,77% засвідчили вибір "за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації".

Хроніки окупації Криму: як окупанти святкували та виганяли українців з хат - фото 1

За словами голови меджлісу Рефата Чубарова, в "референдумі" взяли участь близько 1 тисячі кримських татар з 185 тисяч представників кримськотатарського народу, які мають право голосу. У процентному співвідношенні цей показник становить близько 0,5%.

Хроніки окупації Криму: як окупанти святкували та виганяли українців з хат - фото 2

У центрі Сімферополя "зелені чоловічки" влаштовуюють догляд особистих речей перехожих.

Хроніки окупації Криму: як окупанти святкували та виганяли українців з хат - фото 3

Хроніки окупації Криму: як окупанти святкували та виганяли українців з хат - фото 4

В центрі Сімферополя сепаратисти ледь не побили українського активіста

"Спікер ВР Криму" Володимир Константинов заявив, що українським військовим та держслужбовцям запропонують або присягнути "кримському народу", або покинути автономію.

"Ніхто нікого насильно змушувати перепрісягать не буде ", - запевнив він.

Хроніки окупації Криму: як окупанти святкували та виганяли українців з хат - фото 5

Кримська агітація

Тим часом, група переговірників, які представилися представниками Чорноморського флоту Росії, вимагають від військових тактичної групи ВПС України "Крим" перейти на бік сепаратистів.

Російські військові виселяють сім'ї українських прикордонників в Криму. За минулий тиждень виселили з відомчих квартир 11 українських прикордонників і 19 членів їх сімей, в тому числі 9 дітей. Прикордонникам відділів "Чорноморське", "Євпаторія", "Севастополь", які відмовилися присягнути на вірність сепаратистів, окупанти поставили ультиматум, погрожуючи виселенням із службових квартир.

У Сімферополі зникли оператори творчого об'єднання "Вавилон '13" . Ярослав Пілунський - кримчанин, син депутата Ради Криму з опозиційної фракції "Курултай -рух" Леоніда Пілунського. Юрій Грузинов - громадянин Росії, проживає в Києві. Невідомі також зламали гараж і викрали машину Пілунського. Відомо, що Пілунський та Грузинов повинні були вчора отримати посилку з речами для українських військових.

Хроніки окупації Криму: як окупанти святкували та виганяли українців з хат - фото 6

Ришат Аметов

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що знайденого вчора мертвим кримського татарина впізнала дружина. Це 36-річний Ришат Аметов, батько двох дітей. У перших числах березня він вийшов на одиночний пікет проти окупації Криму російськими військамибіля будівлі кримського Совміну, звідти його забрали троє з так званих "загонів самооборони Криму". Труп Аметова - з явними слідами тортур . Поруч з ним були знайдені наручники, голова обв'язана клейкою стрічкою.

Шевченківський районний суд Києва дозволив заарештувати призначену "Верховною Радою Криму" прокурором півострова НаталіюПоклонську, міністра надзвичайних ситуацій Криму Сергія Шахова, начальника управління внутрішніх справ в Криму Сергія Абісова та інших.

Російські автоматники охороняють український ЗРДН ЗРК С-300ПС в Криму.


Хроніки окупації Криму: як окупанти святкували та виганяли українців з хат - фото 7

Самопроголошені влади Криму оголосили державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" і майно компанії "Укртрансгаз", яке розташоване на території півострова, власністю "республіки"

У Криму розпочато демонтаж всієї української символіки.

Хроніки окупації Криму: як окупанти святкували та виганяли українців з хат - фото 8

Офіційний сайт львівської облдержадміністрації повідомляє, що до Львівської області з Криму і південно-східних областей на тимчасове проживання переїхали 777 людей.

В Україні, указом в.о. президента Турчинова вперше оголошена мобілізація.

Предстоятелі та представники найбільших релігійних організацій в Україні оприлюднили спільне звернення щодо ситуації в Україні, в якому закликали владу Росії схаменутися і зупинити агресію проти України, негайно вивести свої війська з української землі і поклали подальшу відповідальність за ескалацію насильства в Україні через можливий збройний конфлікт на українській території безпосередньо на керівництво Росії

США ввели санкції відносно помічника президента РФ Владислава Суркова, радника президента РФ Сергія Глазьєва, депутата Держдуми Леоніда Слуцького, члена Ради Федерації Андрія Кліншаса, глави Ради Федерації Валентини Матвієнко, заступника прем'єра Дмитра Рогозіна, депутата Держдуми Олени Мізуліной.

Хроніки окупації Криму: як окупанти святкували та виганяли українців з хат - фото 10

Також санкції вводяться проти самопроголошеного прем'єра Криму Сергія Аксьонова, самопроголошеного спікера Криму Володимира Константинова, проти екс-президента Віктора Януковича і лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука.

"Референдум" в Криму визнали чотири країни: Росія, Північна Корея, Сирія і Венесуела.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme