UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хмельницькі курсанти-прикордонники знайомилися з історією Української революції

Чи не весь день в НАДПСУ присвятили 100-річчю Української революції

Хмельницькі курсанти-прикордонники знайо…

В Національній академії держприкордонслужби провели просвітницькі заходи до 100-ліття Української революції, повідомляє Depo.Хмельницький.

За указом президента України, 2017 рік проголошено роком Української революції 1917–1921 років. У ВИШі вирішили гідно вшанувати традиції боротьби за соборність і незалежність України та згадати ще раз військову звитягу захисників рідної землі, творців національної державності, тисячолітньої історії державотворення.

Початком революції є створення Української Центральної Ради на чолі з Михайлом Грушевським 17 березня 1917 року. За короткий час вона перетворилася з представницького органу українського громадського руху на повноцінний парламент Української Народної Республіки.

Під час революції український народ уперше в ХХ столітті створив суверенну національну державу з усіма належними ознаками: територія, кордони, символи, органи влади, військо, гроші, мова. Розбудовою УНР, Української Держави та ЗУНР українці довели свій потенціал національного державотворення. Уперше після століть бездержавності відбулося об'єднання в одній соборній державі східних і західних українських земель.

Досвід самостійної соборної України відіграв вирішальну роль у подальшій визвольній боротьбі українців.

За словами ректора генерал-майора Олега Шинкарука, сьогодні командування академії докладає чимало зусиль щоб майбутні офіцери-прикордонники не тільки добре знали історію України та прикордонного відомства, захоплювалися подвигами Героїв українського народу, але й на їх прикладі були добре вмотивованими, свідомими патріотами, які у майбутньому надійно захищатимуть територіальну цілісність держави, виявляючи при цьому непохитну волю та самовідданість, мужність і героїзм.

Упродовж дня в приміщенні вишу діяла тематична експозиція, де демонструвалися фотоматеріали історичних документів з початку ХХ століття, добу УНР, ЗУНР, Української Держави, Директорії УНР, Першого та Другого зимового походів УНР. Центральним експонатом став 4-й Універсал Центральної Ради, яким проголошено повну державну самостійність УНР 22 січня 1918 року. Інші експонати відображали усі етапи розвитку державницького руху початку ХХ ст, створення і діяльність Української Центральної Ради, уряду - Генерального Секретаріату, згодом Народних міністерств, Армії УНР.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme