Гройсман обговорив з силовиками зловживання контролем над бізнесом

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч з представниками правоохоронних органів та підприємців для обговорення проблем бізнесу. Головною темою розмови стало, яким чином створити сприятливий бізнес-клімат в країні та унеможливити зловживання контролюючих структур

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням "Урядовий портал".

"Ця зустріч відбувається вперше, коли за одним столом представники бізнесу, Кабінету Міністрів і увесь силовий блок. Мета у нас з вами єдина - ми живемо у надзвичайно складних умовах, у яких наше економічне зростання має стратегічно важливе значення. Абсолютно повністю від цього залежить наша самостійність і незалежність, - наголосив Прем'єр-міністр. - Я хотів би сьогодні усіх нас заохотити об'єднатися, створити нормальні умови для бізнесу, перестати бізнес "кошмарити" і щоби кожен з нас зробив свої зусилля для економічного зростання".

Глава уряду зазначив, що багато зустрічається з представниками бізнесу, які розповідають про випадки тиску з боку контролюючих органів.

"Коли бачимо, що у реальному секторі створюються штучно перешкоди для того, щоб бізнес нормально працював, створюються штучні вимоги, за яких бізнес не може нормально існувати, а, як правило, це впливає на внутрішній інвестиційний потенціал, це є неприпустимо", - підкреслив Володимир Гройсман. Він наголосив, що ті, хто порушує закон, мають нести відповідальність, але чесний бізнес має бути захищений.

Учасники наради заслухали інформацію директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій Даніеля Білака та бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети щодо основних проблемних питань, що заважають роботі бізнесу в Україні. Серед головних проблем, зокрема, непропорційність обсягу процесуальних заходів правопорушенням, порушення при проведенні обшуків та арешту майна контролюючими органами, блокування діяльності підприємств через застосування санкцій та зупинення розмитнення, неефективність та затягування досудового розслідування тощо.

Представники урядових структур та правоохоронних органів також обговорили необхідність продовження дерегуляції і розширення спектру послуг, які надаються бізнесу в режимі он-лайн, що суттєво знижує ризики корупції. Володимир Гройсман зауважив, що уряд йде саме цим шляхом - минулого року уже було скасовано 367 неефективних регуляторних актів та ще 100 – минулого тижня. Учасники обговорили також питання створення єдиної служби фінансових розслідувань на зміну податковій міліції, економічним відділам МВС, СБУ.

Мова також йшла про необхідність налагодження якісного зворотного зв'язку від бізнесу щодо фактів тиску з боку контролюючих інстанцій на місцевому рівні. Усі учасники наради виразили готовність оперативно реагувати на такі сигнали, які стосуватимуться їхніх відомств.

Нагадаємо, що Володимир Гройсман вважає, що Нацбанк має здешевити кредити для розвитку економіки України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme