Головний популіст дня: Іван Кириленко з ідеєю референдумного "шатуна"

Номінується перший заступник голови фракції "Батьківщина" Іван Кириленко, який пропонує узаконити референдумний "шатун"

Головний популіст дня: Іван Кириленко з…

Номінувала його група "Антипопулісти" у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Конституція, яка у нас зараз є, яку ми стараємося то так, то так перекроїти, – вона себе вже вичерпала. Це була Конституція становлення і утвердження держави. Тепер має бути нова Конституція, яка поставить в центр людину", – заявив Кириленко в ефірі ТК "Рада".

Він також зазначив, що всі важливі державні питання мають вирішуватися тільки на всеукраїнських референдумах. Зокрема, має відбутися референдум щодо продажу сільськогосподарської землі, щодо розпорядження надрами.

Пан Кириленко – народний депутат семи скликань! Аксакал.

Але, як бачимо, час популізм не лікує. Як же бідні американці живуть за Конституцією, прийнятою ще в далекому 1787 році? Вона ж також була Конституцією становлення й утвердження держави. Та американці її не міняють, а лише вносять поправки. І то дуже рідко. Що ж до всеукраїнських референдумів, то, по-перше, нехай для початку Кириленко розповість, чому Тимошенко відразу після парламентських виборів 2014 року забула про ініційований нею збір підписів за референдум про вступ України до НАТО. Все просто: вибори завершилися, і технологія виявилася непотрібною. А, по-друге, як ідея референдуму про продаж землі кореспондується з тим, що тему референдумів Україні постійно нав'язують кремлівські "гібриди". А там, де вони такі речі реалізували, зараз війна і окупація.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme